facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Reuters: Επανέρχεται η αισιοδοξία για συμφωνία την Τετάρτη

Την αισιοδοξία της ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, η οποία, μάλιστα, μπορεί να λάβει και την «πολιτική έγκριση» της Άγκελας Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε στο Reuters πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις.

«Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση απόψε, ώστε αύριο οι πολιτικοί ηγέτες να κάνουν το τελικό βήμα» συμπλήρωσε η ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, πάντως και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με δεδομένη και την κατάθεση νέας σειράς προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ, υποστηρίζοντας ότι εάν πρώτα οι θεσμοί δεν εξετάσουν τις νέες προτάσεις της Ελλάδας, αυτή η συνάντηση δεν έχει νόημα να γίνει.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, αν και η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευθεί για συγκεκριμένους στόχους σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και λήψη μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές προτάσεις, αυτές κατατέθηκαν σήμερα στους τρεις θεσμούς, με την Κομισιόν να ανακοινώνει επισήμως – δια στόματος του κ. Μαργαρίτη Σχοινά – ότι τις εξετάζει με προσοχή.

Σε ενημέρωση Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σχοινάς δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μεταξύ των δύο πλευρών και πως η νέα αντί-πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης θα βρίσκεται υπό λεπτομερή εξέταση κατά μήκος της ημέρας, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα της.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις που κατέβαλε η ελληνική πλευρά σήμερα, αλλά και γα την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης (Τσακαλώτος, Παππάς) με τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως: «Συνεχίζουμε να είμαστε σε διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές. Χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Μοσκοβισί είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνηση για ανταλλαγή απόψεων πάνω στην κατάσταση. Διάφορες προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι, περιλαμβανομένων και των νέων προτάσεων που λάβαμε σήμερα νωρίς το πρωί. Οι τρεις θεσμοί αξιολογούν αυτή την ώρα αυτές τις προτάσεις με επιμέλεια και πολλή μεγάλη προσοχή.»

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news