facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Liberation: Η ΕΚΤ θα σταματήσει τον ELA αύριο αν η Ελλάδα δεν αποφασίσει capital controls

Η ΕΚΤ θα σταματήσει την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει αύριο να προχωρήσει σε capital controls.

Τα παραπάνω μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η γαλλική εφημερίδα «Liberation», λίγη μόνο ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση του νέου, κρίσιμου για την χώρα μας Eurogroup.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά στα capital controls καθώς η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να σταματήσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει αύριο, Κυριακή, capital controls.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν το Σάββατο μέτρα προφύλαξης του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος από ένα ενδεχόμενο Grexit.

Μάλιστα, οι 18 ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης φέρονται να εξέτασαν το ζήτημα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων με τον καθορισμό ημερησίων ορίων συναλλαγών για όλους τους καταθέτες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Τράπεζα της Ελλάδος ήδη έχει επεξεργαστεί σενάρια για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, ενώ μεταξύ άλλων, τα σχέδια για την Ελλάδα προβλέπουν ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές για επτά ημέρες. Στο διάστημα αυτό οι πελάτες δεν θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα και συνεπώς στις θυρίδες η εξυπηρέτηση θα γίνεται μέσω των ΑΤΜ με ημερήσιο όριο αναλήψεων 200 ευρώ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news