facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κατρούγκαλος: Συμφωνήσαμε σε σκληρά μέτρα αλλά από ανάγκη

Γιατί συμφωνεί με την ελληνική πρόταση εξήγησε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «La Tribune» o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Πρόκειται για σκληρά μέτρα», παραδέχθηκε ο υπουργός για να τονίσει όμως πως «δεν αποτελούν επιστροφή στα παλαιά προγράμματα λιτότητας». «Συμφωνήσαμε σε δημοσιονομικά μέτρα που είναι αντίθετα με τη λογική μας, αλλά το κάναμε από ανάγκη» υπογράμμισε o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην εφημερίδα.

«Τα μνημόνια επιδίωκαν να απορρυθμίσουν την ελληνική κοινωνία και να εφαρμόσουν μια νεοφιλελεύθερη ατζέντας με τη μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Εμείς, έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε αυτά τα δικαιώματα. Αυτό είναι σημαντικό, και έχουμε ένα νόμο για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «φέτος θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κρατικές δαπάνες από το δικό μας εισόδημα, το οποίο είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε ένα φόρο που δεν είναι κοινωνικά δίκαιο, ιδίως επειδή δεν είχαμε χρόνο για να αλλάξουμε μας φορολογικό σύστημα. Το επόμενο έτος, θα λάβουμε άλλες αποφάσεις».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news