facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Handelsblatt: Τηλεδιάσκεψη των G7 για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι εκπρόσωποι των επτά ισχυρότερων χωρών θα συνεδριάσουν προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό θέμα και να ενημερωθούν οι χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη για τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ευρωζώνης στη γερμανική εφημερίδα, λόγω της επικείμενης πτώχευσης της Ελλάδας, μια σειρά από συνομιλίες έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Οι σημαντικότερες βιομηχανικές χώρες (G7) θα συνέλθουν σε τηλεδιάσκεψη.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο αναπληρωτών, δηλαδή μεταξύ γενικών γραμματέων και υφυπουργών. Σκοπός της θα είναι κυρίως η ενημέρωση των μη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Εποπτικής αρχής για της Τράπεζες (SSM) την Κυριακή, αναφέρουν πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Θα παραστούν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των εθνικων εποπτικών αρχων. Εκεί πρόκειται να ενημερωθούν για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τις πιθανές συνεπειες στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της Κυριακής με την κατάσταση στην Ελλάδα. Το βράδυ έχει επίσης προγραμματιστεί μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Εργασίας (EWG)

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news