facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κάμερον: Ίσως είναι καλύτερο για την Ελλάδα ένα Grexit

«Ίσως είναι καλύτερα» για την Ελλάδα να αποσυρθεί από την Ευρωζώνη και να μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της, είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε ευρωπαίο ηγέτη, σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που διέρρευσε και το οποίο επικαλείται ο Guardian.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός εκτιμά πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση, παρ' όλο που σημειώνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχαν «σοβαροί κίνδυνοι».

Το έγγραφο αποτελεί καταγραφή των όσων συζήτησε ο Κάμερον με ευρωπαίο ηγέτη, ωστόσο, η κουβέντα αυτή έγινε ανεπίσημα.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει: «Στο ζήτημα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε εάν θα ήταν σοφό για την Ανγκελα Μέρκελ να επιτρέψει τη συζήτηση με την Ελλάδα να λάβει χώρα σε επίπεδο πρωθυπουργών και εκτίμησε ότι ίσως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα -αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι».

Ο Guardian αναφέρει ότι τα σχόλια του Κάμερον δεν αποκλείεται να προκαλέσουν δυσαρέσκεια σε ευρωπαίους ηγέτες, καθώς κάποιοι ίσως εκλάβουν ότι ο βρετανός πρωθυπουργός δίνει μαθήματα την ώρα που η Βρετανία έχει επιλέξει να κρατήσει το νόμισμά της.

Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη διαρροή του διπλωματικού εγγράφου, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο Κάμερον πιστεύει ότι η ελληνική κρίση πρέπει να επιλυθεί και μία αποτυχία να γίνει αυτό θα είχε συνέπειες.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news