facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Κάποιοι ασκούν πίεση για ένα Grexit

Στην αποκάλυψη ότι κάποιες χώρες ασκούν ισχυρές πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε χθες ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο ιταλικό Kοινοβούλιο.

Εκτίμησε ακόμη ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της στην Ευρωζώνη μπορούν να συνεχιστούν και μετά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, καθώς η Αθήνα έχει περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα για να αποτρέψει πιθανή χρεοκοπία. «Κατά» μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάχθηκε στο μεταξύ η πλειονότητα των Γερμανών οικονομολόγων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε μεταξύ των ινστιτούτων ερευνών.

«Οι Eλληνες πρέπει να γνωρίζουν, και το λέμε με φιλική στοργή και την εγγύτητα όσων γνωρίζουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ότι υπάρχει και μία ισχυρότατη πίεση για να χρησιμοποιηθεί αυτό το παράθυρο που ανοίγεται ώστε να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με την Ελλάδα και να αποκλειστεί από την Ευρωζώνη» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και προσέθεσε ότι η στάση αυτή υιοθετείται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και «θεωρούν αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις».

Συμπλήρωσε πάντως ότι «η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να τη βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία».

Ερευνα που διεξήχθη στη Γερμανία κατέδειξε στο μεταξύ ότι σαφής πλειονότητα των σημαντικότερων ινστιτούτων οικονομικών ερευνών της χώρας τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.

Πολλοί οικονομολόγοι φοβούνται ότι ένα Grexit θα οδηγήσει την Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη στο χάος.

Οπως εξηγούν, αν και ένα Grexit θα ήταν κατά κύριο λόγο διαχειρίσιμο από την Ευρωζώνη και τις χρηματαγορές, η χρεοκοπία ενός κράτους της Ευρώπης θα έθετε υπό αμφισβήτηση την πολιτική σταθερότητα της Ευρώπης και θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news