facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κρ.Λαγκάρντ: Δεν επιθυμώ ένα Grexit

Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας απαιτεί όχι μόνον μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της ίδιας της χώρας, αλλά επίσης βήματα από ευρωπαίους πιστωτές για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται σήμερα από το γαλλικό περιοδικό Challenges.

Στην ίδια συνέντευξη, για την οποία το περιοδικό αναφέρει πως δόθηκε στις 18 Ιουνίου, η Λαγκάρντ προσθέτει πως η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστα σχέδια για μεταρρυθμίσεις και πως τα σχέδια αυτά δεν μπορεί να οικοδομηθούν μόνο και μόνο πάνω σε υποσχέσεις για περισσότερα φορολογικά έσοδα.

"Δεν μπορείς να οικοδομήσεις ένα πρόγραμμα μόνο πάνω στην υπόσχεση ότι θα βελτιωθεί η είσπραξη των φόρων, όπως ακούγαμε τα πέντε τελευταία χρόνια, με πολύ λίγα αποτελέσματα", δήλωσε στο περιοδικό.

"Δεν πιστεύω ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί. Και δεν επιθυμώ ένα Grexit. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα βρισκόμασταν σε άγνωστα εδάφη και αυτό θα σήμαινε κινδύνους", προσθέτει η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία αναφέρει επίσης πως είναι διαθέσιμη για μια δεύτερη θητεία επικεφαλής του θεσμού.

Όταν οι δημοσιογράφοι του περιοδικού της επισημαίνουν πως το ΔΝΤ είχε αναγνωρίσει πως η αρχικές προτάσεις του για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά σκληρές, η Λαγκάρντ απαντά πως "είναι υγιές ένας θεσμός όπως το ΔΝΤ να ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη του".

"Το 2012 το τμήμα ερευνών μας προχώρησε σε μια γενική επανεκτίμηση ορισμένων από τις μακροοικονομικές υποθέσεις του, ιδιαίτερα το μέτρο του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος. Αποδείχθηκε πως οι περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές επιβάρυναν περισσότερο απ' ό,τι προβλεπόταν την ανάπτυξη.

Όμως τα μέτρα που αποφασίσθηκαν αρχικά θα ήταν σε κάθε περίπτωση απαραίτητα. Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία", υποστήριξε.


ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news