facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τον αποκάλεσαν αυτό που είναι, πρόεδρο της FYROM και... παρεξηγήθηκε

Ο Σκοπιανός πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Euronews, επειδή το δίκτυο αυτό, κατά την αναγγελία, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, της συνέντευξης, καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν ερωτήσεις στον «πρόεδρο της FYROM».

Το Euronews, σε ανάρτησή του στο twitter, τη Δευτέρα, αναγγέλλοντας τη συνέντευξη με τον κ.Ιβάνοφ, καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ερωτήσεις στον κωδικό ονομασίας (hashtag) #askfyrompresident.

Από το γραφείο του κ.Ιβάνοφ γνωστοποίησαν ότι εξαιτίας της χρήσης του ακρωνυμίου αυτού από το Euronews, ο πρόεδρος της χώρας ακύρωσε τη συνέντευξη, η οποία είχε συμφωνηθεί να δοθεί στην Μπρατισλάβα, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του κ.Ιβάνοφ στη διάσκεψη ασφαλείας GLOBSEC και απέστειλε σχετική επιστολή στο ειδησεογραφικό δίκτυο.

Η χρήση του ακρωνυμίου FYROM για τη χώρα μας είναι άκρως απαράδεκτη, σημείωσε σε επιστολή του στο Euronews ο πρόεδρος των Σκοπίων, τονίζοντας «λυπούμαστε βαθιά που παρά την καλή θέληση για συνεργασία από την πλευρά μας, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για την αφαίρεση του ακρωνυμίου FYROM κατά την αναγγελία της συνέντευξης σε μέσα κοινωνικής δικτύωση.

Η χρήση του ακρωνυμίου FYROM αποτελεί «ευθεία προσβολή» για τους πολίτες της χώρας του, αναφέρει, επίσης, στην επιστολή του ο πρόεδρος της FYROM.

Ο κ.Ιβάνοφ, στην ίδια επιστολή, αναφέρει ακόμη ότι το ακρωνύμιο FYROM δεν χρησιμοποιείται πουθενά, ούτε και στο μητρώο του ΟΗΕ και σημειώνει ότι ο όρος FYROM δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της χώρας στον ΟΗΕ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news