facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch

Σε υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα, σε CC από CCC προχώρησε ο οίκος Fitch, ο οποίος μείωσε αντίστοιχα και το «ταβάνι χώρας» σε CCC από B-.

Οπως αναφέρει, το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών έχει αυξήσει σημαντικά το ρίσκο, η Ελλάδα να μην μπορέσει να καλύψει τις ομολογιακές της υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, μεταξύ των οποίων και προς ιδιώτες επενδυτές.

Ο οίκος θεωρεί πλέον πιθανή μια αθέτηση πληρωμής επί κρατικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών.

Αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι αν και τα γκάλοπ δείχνουν προβάδισμα για το "ναι", το ρίσκο να επικρατήσει το "όχι" είναι σημαντικό. Κατά την άποψη του Fitch, μια αρνητική ψήφος αυξάνει δραματικά το ρίσκο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μια τέτοια έξοδος πιθανότατα θα είναι άτακτη καθώς η τρέχουσα κυβέρνηση δύσκολα θα συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές αρχές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αν και μια θετική ψήφος στο δημοψήφισμα βοηθά να αποφευχθούν κάποια από τα ακραία ρίσκα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η κατάσταση θα παραμείνει αβέβαιη. Μια θετική ψήφος ενδέχεται να οδηγήσει στη σύσταση νέας κυβέρνησης με εντολή να έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές. Ωστόσο, η σύνθεση της Βουλής (με τα δυο τρίτα των βουλευτών να ανήκουν σε αντιμνημονιακά κόμματα) και το μικρό χρονικό περιθώριο έως την υποχρέωση πληρωμής 3,5 δισ. στο ευρωσύστημα, συνιστά δύσκολη εξίσωση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news