facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Για Σχέδιο Β ετοιμάζεται το Eurogroup αν δεν υπάρξει συμφωνία το Σάββατο

Σχέδιο Β για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης στην υπόλοιπη ευρωζώνη ετοιμάζονται να εξετάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αλλά και πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι θεσμοί θα παρουσιάσουν στην ελληνική πλευρά την πρότασή τους, αφού θα έχουν εξετάσει και το τελευταίο ελληνικό σχέδιο, που κατατέθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Πέμπτης. Πάντως η Αθήνα απέρριψε νωρίτερα πως «παντελώς ανεπαρκή» την πρόταση των πιστωτών για 5μηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος με στήριξη 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αν η Ελλάδα απορρίψει την πρόταση των θεσμών, θα τεθεί επί τάπητος το σχέδιο Β, προκειμένου να προστατευθεί το τραπεζικό σύστημα και οι αγορές της νομισματικής ένωσης από τις συνέπειες μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας.

Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε νωρίτερα πως οι πιθανότητες συμφωνίας είναι πάνω από 50%, προειδοποιώντας ωστόσο πως τυχόν ναυάγιο μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων από τη Δευτέρα. Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει τοποθετήσει την πιθανότητα θετικής έκβασης στο 50-50.

Η ελληνική πρόταση περιέχει ήδη σκληρά μέτρα και εναπόκειται στους δανειστές να υπάρξει συμφωνία, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ έχουν δημοσίως αποφύγει να τοποθετηθούν για το ενδεχόμενο ενός σχεδίου Β.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news