facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το Eurogroup βάζει φρένο(;) την πρόταση μομφής της ΝΔ

Δεν θα αξιοποιηθούν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 50 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Η συγκέντρωση των υπογραφών ήταν προληπτική, ωστόσο μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup, στη Συγγρού θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος κατάθεσης της πρότασης από τον Αντώνη Σαμαρά. Η ΝΔ θα κατέθετε την πρόταση για να καθυστερήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, και αν μπορούσε να το ματαιώσει τελικά, λόγω της προσδοκώμενης "ραγδαίας φθοράς" της κυβέρνησης κατά τις επόμενες δύσκολες μέρες.

Ωστόσο μετά τις απογευματινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα καταστήσουν σαφές στους πολίτες ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα.

Σε περίπτωση που κατατεθεί το αίτημα η διαδικασία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος διακόπτεται. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη μομφή αμέσως ή κάποια άλλη στιγμή, εντός 48 ωρών. Αν ξεκινήσει αμέσως, η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η ιδέα για την πρόταση μομφής έπεσε στο τραπέζι κατά την πρωινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, με στελέχη του κόμματος να λένε ότι θα δώσουν κάθε κοινοβουλευτική μάχη προκειμένου να διασώσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να συζητήσει τις ραγδαίες εξελίξεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο. "Η κατάσταση είναι δραματική", έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, σχολιάζοντας την αυριανή συνάντηση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news