facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα για το τραπεζικό σύστημα, διαμηνύει το Eurogroup

Η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει μέτρα ώστε «να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης στις 30 Ιουνίου, τονίζουν στο δεύτερο κοινό ανακοινωθέν τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά τη δεύτερη συνεδρίαση που είχαν στις Βρυξέλλες – απόντος για πρώτη φορά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται πως οι θεσμοί είναι έτοιμοι να παράσχουν «τεχνική βοήθεια» στην Αθήνα, ενώ παράλληλα διαμηνύουν πως το Eurogroup θα συνεχίσει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα, ώστε να λάβει νέες αποφάσεις αν χρειαστεί, «προς το συμφέρον» της χώρας μας «ως μέλος της ευρωζώνης».

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όπως χρειάζεται, μετά την εκπνοή» του προγράμματος στήριξης, συμπληρώνει το Eurogroup.

Ωστόσο, οι 18 ΥΠΟΙΚ προειδοποιούν πως είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα όργανα που διαθέτουν ώστε να διατηρούσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης, και δεσμεύονται να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» ώστε να ενισχύσουν την «ανθεκτικότητα» των χωρών τους απέναντι σε κρίσεις.

Νωρίτερα, μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών στην ευρω-ομάδα, ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ διαμήνυσε πως οι εταίροι απορρίπτουν ομόφωνα την πρόταση της Ελλάδας για παράταση του τρέχοντος προγράμματος, ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Μάλιστα, επισήμανε πως ακόμα κι αν οι Έλληνες στηρίξουν την πρόταση των εταίρων στην κάλπη, το ζήτημα για τους δανειστές είναι η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς πλέον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Επίσης, στο πρώτο κοινό ανακοινωθέν τους, οι 18 υπουργοί προειδοποιούν πως με τη λήξη το υφιστάμενου προγράμματος στις 30 Ιουνίου εκπνέουν και οι συνοδευτικές χρηματοδοτικές συμφωνίες.

Ολόκληρο το δεύτερο ανακοινωθέν ΕΔΩ

skai


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news