facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε σήμερα ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16:00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.


Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Ντάισελμπλουμ έγραψε: «Συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει τη συνοδό της ευρωζώνης».

Στο θέμα είχαν αναφερθεί νωρίτερα υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ προσερχόμενοι στο Ecofin.



Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι είναι πιθανόν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής να υπάρξει έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα προκειμένου να την προετοιμάσει. «Μια σύνοδος κορυφής χρειάζεται προετοιμασία», είπε.

«Ανησυχώ για την Ελλάδα, δεν γνωρίζω τι θα συμβεί. Έχουν απομείνει λίγες ημέρες για να βρεθεί λύση», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

«Δεν βρίσκω πως είναι πολύ εποικοδομητικό να συγκληθεί μια σύνοδος κορυφής η οποία μπορεί να μην είναι δυνατό να προετοιμασθεί αν δεν υπάρξει απόφαση αυτό το σαββατοκύριακο», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς-Γεργκ Σέλινγκ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 28 στο Λουξεμβούργο. «Είναι προφανώς δίκοπο μαχαίρι να παίζεις σε πολιτικό επίπεδο όπως κάνει η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Σέλινγκ.

Ο Λιθουανός υπουργός Οικονομικών Ριμάντας Σάντζιους υπενθύμισε πως μια συμφωνία πρέπει να υπάρξει πριν απ' όλα ανάμεσα στους υπευθύνους των ελληνικών αρχών και στους υπευθύνους των (πιστωτικών) θεσμών. Και στη συνέχεια αυτό μπορεί να εγκριθεί στο πολιτικό επίπεδο. «Έτσι οφείλει να λειτουργεί το πράγμα», είπε.

«Μας χρειάζεται μια μορφή πρότασης στο τραπέζι για τη σύνοδο κορυφής», επέμεινε ο Φιλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ. «Κατ' αρχάς μας χρειάζεται μια τεχνική πρόταση, μετά ένα Eurogroup και στη συνέχεια η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης», συνόψισε επαναλαμβάνοντας πως η μπάλα βρίσκεται σαφώς στην περιοχή της Ελλάδας».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news