facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν αναμένω συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης

Την άποψη ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στο Eurogroup της Πέμπτης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του από το Παρίσι, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως είναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης καθώς -όπως υποστήριξε- η λύση για το ελληνικό ζήτημα απαιτεί συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

«Eίναι ηθικό καθήκον της κυβέρνησης να καταλήξει πολύ γρήγορα σε συμφωνία με τους δανειστές», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα θέσει τις βάσεις για συνέχιση των συζητήσεων για την Ελλάδα.

Σε ερώτημα εάν σκοπεύει να συζητήσει με τον κ. Γιούνκερ στην περίπτωση που θα προτείνει νέες προτάσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Θα συζητήσουμε με οποιονδήποτε εκπρόσωπο των θεσμών, συνάδελφο, υπουργό Οικονομικών, Καγκελάριο, Πρόεδρο, πρωθυπουργό που έχει να προτείνει λύσεις. Όχι απλά συμφωνίες αλλά συμφωνία-λύση αυτής της πεντάχρονης ...της κρίσης χρέους, ύφεσης της ελληνικής και κοινωνικής οικονομίας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news