facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Eurogroup: Αυτή θα είναι η τραπεζική καραντίνα της Ελλάδας με τα capital controls

Μέτρα προφύλαξης του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος, αλλά και σε δεύτερη φάση της Ελλάδος έχουν πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων του Eurogroup με την Ευρωζώνη να επιδιώκει απομόνωση του ελληνικού προβλήματος και μη διάδοση του. Ειδικότερα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι 18 υπουργοί Οικονομικών διερευνούν δέσμη μέτρων η οποία θα κινηθεί σε τέσσερις κατευθύνσεις:

- Επιβολή κεφαλαικών ελέγχων με τον καθορισμό ημερησίων ορίων συναλλαγών για όλους τους καταθέτες. Η Τράπεζα της Ελλάδος ήδη έχει επεξεργαστεί σενάρια για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων προβλέπουν οτι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές για επτά ημέρες. Στο διάστημα αυτό οι πελάτες δεν θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα και συνεπώς στις θυρίδες η εξυπηρέτηση θα γίνεται μέσω των ΑΤΜ με ημερήσιο όριο αναλήψεων 200 ευρώ.

- Αποκλεισμός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος απο το σύστημα διατραπεζικών πληρωμων TARGET. Μεσω του συγκεκριμένου συστήματος γίνονται όλες οι πληρωμές απο τράπεζα σε τράπεζα. Με τον αποκλεισμό απο το TARGET δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν πληρωμές. Εκτιμάται οτι η καραντίνα του τραπεζικού συστήματος με την αποβολή από το TARGET θα διαρκέσει το πολύ μια εβδομάδα. Στη συνέχεια θα αποκατασταθεί προκειμένου να αρχίσουν σταδιακά οι πληρωμές ώστε να αρχίσει η επιστροφή στην ομαλότητα.

- Σειρά μέτρων προστασίας του χρηματοοικονομικού συστήματος της Ευρωζώνης όχι όμως της Ελλάδας από τον κινδυνο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, Η ΕΚΤ θα παρέχει χωρίς όρια ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να ελεγχθούν οι πιέσεις που θα δημιουργήσει η αδυναμία της χώρας να αποπληρώσει τους πιστωτές.Ηδη η ΕΚΤ έχει αυξήσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων στα πλαίσια της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να ενισχύσει τα επίπεδα ρευστοτητας του τραπεζικου συστήματος.

- Μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί στη δίνη μιας ανεξέλεγκτης πτώχευσης. Η Ευρωζώνη θα διαθέσει κονδύλια για να εξασφαλιστεί η κάλυψη βασικών αναγκών και να μην επικρατήσει χάος.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news