facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πλήρης διάσταση απόψεων Ελλάδας-δανειστών στο Euro-working Group

Η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων επιβεβαιώθηκε στο Euro-working Group της Τρίτης, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να παρουσιάσει νέες προτάσεις, ενώ η πλευρά των δανειστών εξέφρασε την ανησυχία της για την έλλειψη προόδου.

Κατά τις τελευταίες ημέρες παίζεται ένα πινγκ-πονγκ ευθυνών μεταξύ των δυο πλευρών, με την Αθήνα να υποστηρίζει πως έχει καταθέσει το σχέδιό της και περιμένει επισήμως την απάντηση των θεσμών, ενώ παράλληλα οι δανειστές περιμένουν την ανάληψη πρωτοβουλιών από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι δανειστές ζήτησαν επίσης να συζητηθεί το θέμα της επιμηκύνσεις του τρέχοντος προγράμματος, κάτι που αρνήθηκε η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση δεν προχώρησε σε εναλλακτικά σενάρια για την Ελλάδα.

«Περιμένουμε σύνεση από το Eurogroup» είπε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση της ευρω-ομάδας.

Την ίδια στιγμή, παραμένει στο τραπέζι η φήμη για έκτακτη Συνοδό Κορυφής της ευρωζώνης το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά μέχρι στιγμής.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news