facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Bloomberg: Αυτή είναι η νέα πρόταση της Ελλάδας στους δανειστές

Πληροφορίες για το περιεχόμενο της νέας πρότασης που κατατέθηκε από την Ελλάδα στους δανειστές, δημοσιεύει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Η νέα πρόταση που αναμενόταν αρχικά την περασμένη Πέμπτη, παρελήφθη εν τέλει σήμερα το πρωί και συνιστά μια προσπάθεια για την γεφύρωση των διαφορών που παραμένουν μεταξύ της Ελλάδας και δανειστών, σε τομείς-«αγκάθια», όπως το συνταξιοδοτικό και ο ΦΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ξένους αξιωματούχους, το τρισέλιδο κείμενο καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους, ενώ η χώρα μας φέρεται να υπέβαλε και χωριστό σημείωμα, επίσης τριών σελίδων, για την αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζητά να αξιοποιήσει κεφάλαια από τον μηχανισμό ESM για να αποπληρώσει περίπου 6,7 δισ. ευρώ ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ και πρέπει να καταβληθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Η κυβέρνηση ζητά πρόσβαση στα εναπομείναντα κεφάλαια του EFSF καθώς και «πράσινο φως» για να μπορούν να αγοράζουν οι ελληνικές τράπεζες, περισσότερο από το μεσοπρόθεσμο κρατικό χρέος.

Σύμφωνα με έναν εκ των αξιωματούχων που μίλησαν στο Bloomberg, το αναθεωρημένο ελληνικό σχέδιο είναι μια ασαφής αναδιαμόρφωση προηγούμενων προτάσεων και ακόμη δεν θεωρείται αξιόπιστο. Ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αξιολογούν το σχέδιο η παραλαβή του οποίου έγινε σήμερα το πρωί.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news