facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς ελάφρυνση χρέους

«Πηγαίνουμε να πετύχουμε μία συμφωνία την Δευτέρα και πιστεύουμε ότι και η ΕΕ θέλει το ίδιο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, προσθέτοντας πάντως ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στο «Mega», τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ σήμερα το απόγευμα.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι ο ΦΠΑ στη ΔΕΗ θα μείνει στο 13%, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι την ελληνική πρόταση έχουν δεχτεί και οι δανειστές. Στο 13% θα διατηρηθεί και ο ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 23% από τον Σεπτέμβριο. Το μέτρο, συμπλήρωσε, είναι προσωρινό, μέχρι να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει συμφωνία που θα προβλέπει μείωση του ΕΚΑΣ, ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα δεχτεί συμφωνία που δεν θα έχει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση.

Αν αυτά τα δύο γίνουν αποδεκτά, τότε μπορούμε να κάνουμε παραχωρήσεις σε κάποια θέματα, συμπλήρωσε.

Για τις πρόωρες συντάξεις δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 δεν θα υπάρχει ο μεταβατικός χρόνος, ωστόσο αυτό δεν αφορά τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Για το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για φέτος, αλλά υπάρχει διαφορά 450 εκατ. ευρώ για το 2016.

Όσον αφορά τον εσωκομματικό διάλογο είπε ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο εκτίμησε ότι “η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή θα έχει την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε ότι «όλοι θα βάλλουν μπροστά το συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων που υποφέρουν».

Ο κ. Φλαμπουράτης είπε ότι δεν θα υπάρξει κάπιταλ κοντρόλ και στράφηκε εναντίον βουλευτών της ΝΔ όπως ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη που «τρομοκρατούν τον κόσμο».

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη Σύνοδο της Δευτέρας δεν θα τεθεί από τους δανειστές το εκβιαστικό δίλημμα, όπως το έθεσε το βράδυ της Παρασκευής ο Ντ.Τουσκ, αλλά -πρόσθεσε- εάν τεθεί ο πρωθυπουργός πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα και να θέσει το λαό μπροστά στην απόφαση με ένα δημοψήφισμα.

«Η χρεοκοπία θα στοιχίσει περισσότερους στους Ευρωπαίους παρά σε μας, γιατί οι Έλληνες έχουν μάθει να ζουν σε δύσκολες συνθήκες» είπε εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι δεν βρισκόμαστε στο παρά ένα, ότι πάντα υπάρχει περιθώριο συμφωνίας.«Κάποιοι κύκλοι θέτουν το θέμα της παράτασης. Η παράταση δεν θα είναι καλή εξέλιξη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στα σενάρια για περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news