facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ξανθός: Υπό διάλυση το ΕΣΥ, δύσκολη η καλοκαιρινή σεζόν

Το καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία του ΕΣΥ χτύπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση και σε κατάσταση διάλυσης.

«Είναι σκληρή η πραγματικότητα. Το ΕΣΥ είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε κατάσταση διάλυσης και όλα αυτά οδηγούν σε λειτουργικό μπλακ άουτ. Η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι τεράστια και κραυγαλέα τα ελλείμματα στο κοινωνικό κράτος, η κρίση σοβεί, γι' αυτό έχουμε το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό επιχείρημα, για να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία έντιμη και αξιοπρεπή για τη χώρα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους».

Ο κ. Ξανθός αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, διαφορετικά τους τελευταίους μήνες θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».

«Το μνημονιακό σχέδιο ηττήθηκε στις εκλογές. Ζούμε μια δύσκολη επώδυνη πορεία μετάβασης σε ένα άλλο πολιτικό σχέδιο που βάζει πάνω από όλα τις ανθρώπινες ανάγκες. Αυτό διεκδικεί η κυβέρνηση με σοβαρότητα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης» δήλωσε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας, δήλωσε ότι στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση και βάζει πλάτη στον αγώνα που κάνει, για να πάρουν τέλος τα μνημονιακά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με σκληρότερα μέτρα που θα μειώσει ακόμα περισσότερα τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν υπάρχει προοπτική να ανακτήσουν τις απώλειες των πέντε τελευταίων ετών της κρίσης.

«Χωρίς πολιτική ρήξη, έξοδο από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους δεν υπάρχει μέλλον. Δεν μπορείς διαφορετικά να ξεδοντιάσεις τον λύκο» υποστήριξε ο κ. Τάσσος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news