facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η πρόταση Βαρουφάκη

«Δυστυχώς η προεδρία του Eurogroup επέλεξε να επικεντρωθεί στις ευθύνες της ελληνικής πλευράς. Δεν είναι η στιγμή να αποδοθούν ευθύνες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου. 

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η πολιτική ευθύνη είναι όλων των υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών ηγετών να βρεθεί λύση, έτσι όπως απαιτούν οι εκλογείς μας», ενώ αναφέρθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα στην χώρα μας. 




Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι ο πραγματικός λόγος που διακόπηκαν έχει να κάνει με το ότι «οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εντολή να διαπραγματευτούν περαιτέρω για την ουσία των μέτρων και τις προτάσεις μας για το δημόσιο χρέος». 

«Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις. 

«Εξήγησα στους ομολόγους μου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ», σημειώνοντας ότι ζήτησε από τους εταίρους να δοθεί έμφαση στις περικοπές, που δεν αποτελούν μεταρρύθμιση. «Το να αυξήσουμε 10 μονάδες την εστίαση δεν ήταν ποτέ μεταρρύθμιση. Το να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα αποτελεί μεταρρύθμιση», είπε. 

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις ενστάσεις που έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για το ελληνικό δημόσιο και τόνισε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει ήδη, πρότεινε να υπάρχει παρακολούθηση των δαπανών σε εβδομαδιαία βάση από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, έτσι ώστε να γίνεται άμεση μείωσή τους σε περίπτωση που χρειαστεί. 

«Η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε στο Eurogroup τους εταίρους να προβούμε όλοι σε μία γρήγορη και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Ο χρόνος δεν είναι πολλής αλλά είναι αρκετός» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. 


Real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news