facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει με την Ελλάδα

Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει με την Ελλάδα, διεμήνυσε ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες μόνο ώρες πριν από τη νέα, κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών τη Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ είπε πως υπάρχει ακόμη σημαντική απόσταση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της ΕΕ, ο ΦΠΑ, οι συντάξεις και η φορολογία των επιχειρήσεων είναι τα κύρια κρίσιμα σημεία στα οποία «σκοντάφτει» για την ώρα η συμφωνία για την Ελλάδα. Παράλληλα, τονίζει πως κοινοτικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει συζητηθεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε, πάντως, σήμερα σε δημοσιογράφους πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στο αποψινό Eurogroup για αυτό -όπως σημείωσε- οι διαπραγματεύσεις στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ίσως είναι ολονύχτιες.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news