facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πυρά κατά Τσίπρα και κυβέρνησης

Προειδοποιητικά βέλη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση να αποφύγει τη συστηματική κωλυσιεργία και τη διπλή γλώσσα για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης της διαπραγμάτευσης έριξε χθες με δήλωσή της η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, όπου είχε συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες των ευρωσοσιαλδημοκρατών, η κ. Γεννηματά συνέχισε τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους για το ελληνικό ζήτημα.

«Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ανησυχούν και αγωνιούν.

Αξίζουν τον σεβασμό όλων.

Δεν είναι η ώρα ούτε για επιμονή σε ακραίες θέσεις και παλινωδίες από τους εταίρους, ούτε για συστηματική κωλυσιεργία και διπλή γλώσσα για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης της διαπραγμάτευσης από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», τόνισε δε εκφράζοντας δημοσίως το κλίμα που εισπράττει το ΠΑΣΟΚ από το διαρκές πινγκ-πονγκ των τελευταίων ημερών μεταξύ της κυβέρνησης με τους εταίρους.

«Ο χρόνος για τη συμφωνία που έχει ανάγκη η χώρα εξαντλείται.

Αλλωστε η πεντάμηνη καθυστέρηση έχει ήδη κοστίσει πολύ ακριβά, με επώδυνα μέτρα για τους πολίτες», επεσήμανε επίσης στη δήλωσή της, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη «Λα Ρεπούμπλικα» πρόβλεψε: «Η συμφωνία με τους πιστωτές είναι η μόνη δυνατή λύση. Ο Τσίπρας δεν έχει την εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. Αν το έκανε, θα προέκυπτε ένα σοβαρό πρόβλημα δημοκρατικής νομιμότητας», αναφέρει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σε ερώτηση αν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία, ο τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος απάντησε: «Τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει λάβει μια δύσκολη απόφαση, αλλά υποχρεωτική, η οποία με χαροποιεί: να κρατήσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά αποφεύγοντας να την οδηγήσει προς μια ανεξέλεγκτη πτώχευση ή προς το Grexit». Είναι τέλος αξιοσημείωτο ότι στο ερώτημα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ εάν υπάρξει συμφωνία, υπογράμμισε:

«Η αντιπολίτευση θα δώσει τη συμβολή της, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, αν ο πρωθυπουργός φανεί ειλικρινής. Οι διχασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δικό του πρόβλημα».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news