facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Λαγκάρντ: Σκοπός να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα

«Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στο Eurogroup, ενώ επανέλαβε ότι οι θεσμοί «πάντα έδειξαν ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα».

«Μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ δείξαμε ευελιξία έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στην νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ .

«Ο στόχος μας ,τόνισε,είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία και η διασφάλιση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, όπως κάναμε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Και η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί μια ισορροπία μεταξύ των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής. Συμπληρωματικά,ανέφερε, μπαίνει το ζήτημα της χρηματοδότησης και του χρέους».«Θα συνεχίσουμε ,κατέληξε να δουλεύουμε με τον ίδιο στόχο».

«Δεν θα συζητήσουμε σήμερα το δημοψήφισμα. Θα συζητήσουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η 30η Ιουνίου είναι πολύ κοντά πλέον και πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και μετά να δράσουμε.

Εξάλλου ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας της Ολλανδίας, Ερικ Βάιμπς, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η προθεσμία είναι προθεσμία».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news