facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Αδύνατη μια καλύτερη πρόταση για την Ελλάδα λέει ο Ντάισελμπλουμ, απαισιόδοξος ο Σόιμπλε

Δεν είναι δυνατή μια καλύτερη πρόταση για την Ελλάδα, δήλωσε, αναχωρώντας από τη σύνοδο του ECOFIN, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του σώματος τη Δευτέρα (16:00 ώρα Ελλάδος), όπου και θα οριστικοποιηθεί η ατζέντα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης που θα ακολουθήσει (20:00)

Εν τω μεταξύ, φανερά απαισιόδοξος για την πιθανότητα προόδου στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα έως το έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε μετά το ECOFIN και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε τη γραμμή του Βερολίνου πως το Eurogroup θα μπορέσει να πετύχει πρόοδο μόνο με βάση την έκθεση των τριών θεσμών και τις προτάσεις που θα πρέπει να καταθέσει η ελληνική πλευρά.

Τόνισε εκ νέου πως επαφίεται στην Αθήνα να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προσθέτοντας πως οι εταίροι ακόμα περιμένουν αξιόπιστες και σοβαρές προτάσεις από την ελληνική πλευρά.

«Οι δυσάρεστες καταστάσεις δεν γίνονται πιο ευχάριστες με την επανάληψη», είπε με νόημα.

Μάλιστα, σε μια ξεκάθαρη βολή για τις προτάσεις που παρουσίασε στο χθεσινό Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε ειρωνικά πως κατά πάσα πιθανότητα οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών απλώς «δεν τις κατάλαβαν».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news