facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Πιθανή βάση για συμφωνία οι ελληνικές προτάσεις-Θα τις θέλαμε νωρίτερα

Ζητήθηκε από την Ελλάδα η άμεση εξειδίκευση των προτάσεων και ακόμη δεν είναι σαφές ότι «βγαίνουν τα νούμερα», δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γ. Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι θα ήταν προτιμητέο να έχουν κατατεθεί νωρίτερα οι προτάσεις, ωστόσο εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για μια συμφωνία. Όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόφσκις, αναμένεται να ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα μέσα στην εβδομάδα.

Η σημερινή συζήτηση για προαπατούμενα δεν σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πάντως ότι η πρώτη γενική εντύπωση είναι πως οι ελληνικές προτάσεις είναι περιεκτικές, αντιμετωπίζονται θετικά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για συμφωνία, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

Όσο για τη σύγχυση που προέκυψε νωρίτερα με το κείμενο των προτάσεων, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν δυο εκδοχές, μια που εστάλη αργά χθες το βράδυ και μια σήμερα το πρωί, αλλά όπως διευκρίνισε ήταν παρόμοιες, οπότε δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Καλό θα ήταν ωστόσο να είχαμε τις προτάσεις νωρίτερα, τόνισε.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα ξεκινήσουν αργότερα το απόγευμα, πρόσθεσε.

Προσερχόμενος νωρίτερα στην σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ είχε προειδοποιήσει ότι αποκλείεται να υπάρξει τελική αξιολόγηση σήμερα, λέγοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις έφθασαν αργά.

«Τέλος του Eurogroup. Η εργασία συνεχίζεται. Οι θεσμοί μελετούν τις προτάσεις της Αθήνας", ανέφερε από την πλυρά του ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Οι ελληνικές προτάσεις είναι καλοδεχούμενες όμως θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Οι υπουργοί Οικονομικών θα ξανασυναντηθούν μέσα στην εβδομάδα», ανέφερε o Ντομπρόβσκις, σε μήνυμά του στο Twitter.
Μία έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα. «Ο σκοπός δεν ήταν ποτέ να καταλήξουμε σε μία τεχνική συμφωνία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, αλλά να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση μεταξύ των ηγετών (της ευρωζώνης)», υπογράμμισε ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news