facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συνεχίστηκε και σήμερα η διαρροή καταθέσεων

Χειρότερα από τη χθεσινή ημέρα χαρακτηρίζουν τις σημερινές εκροές καταθέσεων τραπεζικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr χθες υπήρξε εκροή καταθέσεων στην περιοχή των 500-600 εκατ. ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω, ωστόσο, στο σύστημα η διαφορά ήταν μικρότερη καθώς συμψηφίστηκε με το ποσό που μπήκε στο τραπεζικό σύστημα, από την πληρωμή της μισθοδοσίας δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο.

Ωστόσο σήμερα, οι εκροές κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία, καθώς οι καταθέτες συνεχίζουν τις παραγγελίες για ανάληψη μετρητών τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαξιλάρι ασφαλείας που έχει παραμείνει στον Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) κινείται μεταξύ 2-2,5 δισ. ευρώ.

Αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αποφασίσει τόσο για την αύξηση ή μη του ορίου ELA, αναλόγως των αναγκών, όσο και για πιθανή αύξηση του haircut στα ομόλογα των τραπεζών.

Αν λάβουμε όμως υπόψη τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, βάσει των οποίων η όποια απόφαση για Ελλάδα θα ληφθεί από εκλεγμένους πολιτικούς και όχι από τους κεντρικούς τραπεζίτες, είναι δύσκολο στην αυριανή συνεδρίαση η ΕΚΤ να τραβήξει την πρίζα της ρευστότητας.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news