facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Στόχος μία βιώσιμη συμφωνία για παραμονή στο ευρώ και ανάπτυξη

«Στόχος μας είναι μια οικονομική βιώσιμη συμφωνία που θα επιτρέψει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επιστροφή στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

«Προσερχόμαστε με στόχο να πετυχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό για τη μεσαία λαϊκή οικογένεια, να επαναφέρουμε την κανονκότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δικαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στοχο την αναδιαμονή των βαρών την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας», τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά «δεν είμαστε ακόμα εκεί» προσθέτοντας ότι είναι αβέβαιος για το αν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα με την Ελλάδα.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, ο οποίος στην συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το απόγευμα (19:30) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ στις 20:00 ξεκινά η άτυπη συνάντηση ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news