facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Φάιμαν: Η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη σε όποιο μέλος της το χρειάζεται

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να επιδείξουν αλληλεγγύη απηύθυνε ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι ευρωπαικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι εκφραστής αυτής της απόφασης.

Καλωσορίζοντας τον αυστριακό Καγκελάριο, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για έναν κορυφαίο ευρωπαίο ηγέτη, αλλά και έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας, και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη, για τη χώρα, στιγμή. Εξήρε την ευαισθησία του, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι επέλεξε να ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Αθήνα, επισκεπτόμενος χώρους που δείχνουν πώς η μεγάλη οικονομική κρίση γίνεται και κοινωνική. Ο κ. Φάιμαν πριν από την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνα και το Παιδικό Χωριό SOS στην Κυψέλη.

Όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος, το πνεύμα της Ευρώπης δεν συμβιβάζεται με τέτοιου είδους φαινόμενα και είναι κοινός στόχος, να επιτύχουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε η κοινωνική αυτή κρίση να γίνει βαθύτερη.

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος της Αυστρίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε ότι είναι πολλά ακόμα θέματα ανοιχτά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις ακόμα που πρέπει να εκπληρωθούν.

Ωστόσο, παρατήρησε, ότι εάν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και εάν υπάρχει κατανόηση, νομίζω και είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον θα είναι τέτοιο, ώστε η Ευρώπη να είναι πιο ισχυρή. «Και θα είναι πιο ισχυρή, εάν πραγματικά επιδείξει υποστήριξη σε εκείνους, οι οποίοι χρήζουν αλληλεγγύης και υποστήριξης αυτή τη στιγμή περισσότερο από άλλους» σημείωσε ο αυστριακός Καγκελάριος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι σε μια χώρα, με τόση ιστορία, που είναι η βάση της Ευρώπης, πονάει να βλέπει κανείς τη δυσκολία στην αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων, τη φτώχεια και την ένδεια και πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον ελληνικό λαό καίρια.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι εάν βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από την ιστορία της Ευρώπης, ιδίως του προηγούμενου αιώνα, τότε ξέρουμε ότι μόνο μια αλληλέγγυα Ευρώπη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στη συνέχεια ο κ Φάιμαν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίνου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news