facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Η πρόταση για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από το ευρώ

Η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την τεταμένη συζήτηση στη Βουλή.

Η ομιλία του διακόπηκε ωστόσο έπειτα από «εξέγερση» των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι κάλεσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατέβει από τα έδρανα, υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός της απαγορεύει να μιλά ως βουλευτής και ταυτόχρονα να προεδρεύει της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς κατέβηκε λίγο αργότερα από το βήμα. «Δεν είσαι δικτάτορας, είσαι πρόεδρος της Βουλής» είπε στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκε το λάθος της κατέβηκε τελικά από το προεδρείο, οπότε ο κ. Σαμαράς επανήλθε.

Ο τέως πρωθυπουργός δήλωσε πως το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αν θα επιλέξουμε ανάμεσα στην πρόταση της κυβέρνησης και την πρόταση των δανειστών, αλλά αν θα πούμε «ναι» ή «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Τόνισε ακόμα ότι το δημοψήφισμα αφορά μια πρόταση «που δεν υπάρχει πια».

Η αρνητική απάντηση στο δημοψήφισμα που προτείνει η κυβέρνηση ισοδυναμεί με αυτοκτονία, είπε, και χαρακτήρισε ασαφές το ερώτημα, εκτιμώντας πως άλλοι θα ψηφίσουν «όχι» για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και άλλοι για να φύγει.

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της, καθώς αντί να προσφέρει 11 δισ. ευρώ σε παροχές, όπως είχε υποσχεθεί, προτείνει μέτρα 8 δισ.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης προβλέπουν οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το «mail Χαρδούβελη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση «ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών» και ότι η πρότασή της «διαφέρει ελάχιστα» από την πρόταση των θεσμών.

Σχολιάζοντας τις ουρές σε ATM και σουπερμάρκετ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης γονατίζουν τη χώρα «χωρίς να έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο».

Δήλωσε πως το κόστος της αδράνειας της κυβέρνησης τους τελευταίους πέντε μήνες ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο μπορεί να αποδείξει.

«Κάνατε τη χώρα Ζάμπια σε πέντε μήνες» είπε.

Διερωτήθηκε ακόμα πώς η κυβέρνηση θα αποπληρώσει τα χρέη της εντός της χώρας.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news