facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μαξίμου: «Όχι» σε περικοπές μισθών και συντάξεων- Νέα «επίθεση» στο ΔΝΤ

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Τσίπρα ξεκίνησαν εκ νέου στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), η ελληνική κυβέρνηση, με άτυπη ενημέρωση, ξεκαθαρίζει τις θέσεις της πάνω σε μια σειρά «καυτών» ζητημάτων των συνομιλιών.

Πιο συγκεκριμένα, από την ελληνική κυβέρνηση λένε ότι έχουν καταθέσει προτάσεις, που καλύπτουν τους στόχους των δανειστών. Από κει και πέρα, τονίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική πλευρά να προβεί σε καμία περικοπή μισθών και συντάξεων.

«Δεν θα κάνουμε το σφάλμα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Τρόικας να μπούμε σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο ύφεσης» τονίζουν, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση για μετάταξη σε υψηλό συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως το ρεύμα».

Όπως προφανώς προκύπτει, δε, οι κυβερνητικές θέσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτές του ΔΝΤ.

Αναλυτικά το «non paper» της κυβέρνησης:
1. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της έγκαιρα [01.06.2015], όπως και δύο επεξεργασμένα κείμενα που αφορούν την βιωσιμότητα του χρέους και το δημοσιονομικό κενό.

2. Η Ελληνική αντιπροσωπεία, μάλιστα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες -δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

3. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα. Κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη -το πείραμα αρκετά κράτησε.

4. Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% [ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ] από την αύξηση του ΦΠΑ! Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης.

5. Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Αθήνα τις Βρυξέλλες
Οι πληροφορίες που φέρουν τις νέες ελληνικές προτάσεις να μην πείθουν τους εταίρους έχουν «παγώσει» το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο βρίσκονται τόσο ο πρωθυπουργός οσο και στενοί του συνεργάτες, προκειμένου να έχουν απο κοντά εικόνα και δυνατότητες χειρισμών και παρεμβάσεων.

Στο υπουργικό συμβούλιο επικρατεί αναβρασμός, εξαιτίας της στάσης κυρίως του ΔΝΤ. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παραγοντες ξεκαθαρίζουν ότι χωρις βιώσιμη λύση για το χρέος, τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη, δεν μπορούν να υπογραφούν επώδυνα μέτρα.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news