facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μητρόπουλος: Η πρόταση των δανειστών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία

Η πρόταση των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία» σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Κυριακή έκανε λόγο «εθνική εκκαθάριση».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ και τόνισε πως «είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού και φέρνει την ελληνική πλευρά πολύ πιο μακριά από το δικό της πρόγραμμα.

«Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία». Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία θα είναι επώδυνη.

«Πρέπει να προετοιμαστεί ο λαός διότι φάνηκε και στη διαπραγμάτευση το πεπερασμένο τη δική μας αριστερής διαπραγματευτικής δύναμης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news