facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μητρόπουλος: Λίγες ελπίδες για λύση τη Δευτέρα

Το χειρότερο και το πιο σκληρό Eurogroup για την Ελλάδα από άποψης σφοδρότητας και ομοφωνίας χαρακτήρισε το χθεσινό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

«Φαίνεται ότι ήταν το χειρότερο (Eurogroup) μέχρι τώρα για το ελληνικό ζήτημα. Ακούστηκαν με σφοδρότητα και ομοφωνία σκληρά πράγματα για την ελληνική πλευρά. Φαίνεται ότι προσπαθούν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την παραβίαση της συμφωνίας της δανειακής» σύμβασης, ανέφερε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για λύση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Είναι «δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας και νομίζω ότι πολύ λίγο μπορούμε να προσδοκούμε στην πολιτική διαπραγμάτευση. Εντελώς εκβιαστικά οι δανειστές – όχι με ευθύνη της κυβέρνησης – έχουν αφήσει τα δύο τελεσίγραφα», είπε και σημείωσε «τώρα έχει στα χέρια του την υπόθεση ολοσχερώς ο Πρόεδρος, τον οποίο εμπιστευόμαστε».

«Το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε αυτή τη στιγμή είναι μία παράταση με καλούς όρους για να έχουμε χρόνο για να συζητήσουμε. Είναι δική μου ερμηνεία της χθεσινής σύναξης. Υπό αυτή την έννοια αποτιμώ ότι η κυβέρνηση ίσως πρέπει να "ξεφύγει" αναζητώντας μία παράταση όχι με σκληρούς όρους», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στους πιστωτές.

«Για πρώτη φορά οι δανειστές χρησιμοποίησαν μηχανισμούς νομικού εκβιασμού σε βάρος της χώρας. Ο ένας είπε για τα 9 δισ. ευρώ τα οποία θα διακρατηθούν, ο άλλος είπε για τα 140 δισ. ευρώ τα οποία θα απαιτηθούν. Για πρώτη φορά εκβιάζουν διότι θεωρούν ότι με χαρτιά τα οποία τους έχουν δώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μπορούν ακόμη και χωρίς δικαστήρια, εάν μας φορτώσουν τη διάρρηξη των συμφωνιών, να απαιτήσουν τα χρήματα τους», σημείωσε.

Σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Μητρόπουλος υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα και πρέπει και σήμερα οι πολίτες να καθησυχαστούν και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την κυβέρνηση. Είναι ένας τεχνικός θόρυβος και νομίζω ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για το ζήτημα των τραπεζών, τουλάχιστον με αυτά τα οποία βλέπουμε μέχρι τώρα».

«Η κυβέρνηση βρίσκεται ενόψει της πιο κρίσιμης για εμάς φάσης, για το ελληνικό ζήτημα, είμαστε στα χέρια του Πρωθυπουργού», συνέχισε και έστειλε σαφές μήνυμα να σταματήσει η πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς τον τελευταίο καιρό έχουμε πει και πρέπει να μιλάμε λιγότερο, διότι τώρα πρέπει σε αυτή τη φάση που βρεθήκαμε να πάρει (ο Πρωθυπουργός) σοβαρές αποφάσεις», τόνισε.

«H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία», εκτιμά την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news