facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κομισιόν: Οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές συντάξεων

Ετοιμη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την προϋπόθεση ότι θα λάβει νέες προτάσεις από την Αθήνα δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία, διαψεύδοντας τα όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση, αρνήθηκε σήμερα ότι οι θεσμοί ζήτησαν από την Ελλάδα να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων.

Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες προτάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να τις συζητήσει, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως ο πρόεδρος της Κομισιόν είναι απογοητευμένος από τη χθεσινή εξέλιξη.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε κατηγορηματικά: «Είμαστε πολύ απασχολημένοι στο να διαπραγματευόμαστε μια συμφωνία. Αυτό μπορώ να πω μόνο».
Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αννίκα Μπράιντχαρτ επιχείρησε να ανατρέψει τα ελληνικά επιχειρήματα σχετικά με την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Διαψεύδοντας ότι οι θεσμοί ζήτησαν περικοπές συντάξεων, δήλωσε πως η πρόταση των δανειστών ήταν να μειωθούν οι δαπάνες για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ. Η ελληνική πλευρά πρότεινε μείωση της συνολικής δαπάνης του ασφαλιστικού κατά 0,4%.

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα έχει σήμερα γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news