facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σκουρλέτης: Με βάση το σημερινό σκηνικό μικρές οι πιθανότητες συμφωνίας

Κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους περιέγραψε επί της ουσίας ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής. «Με βάση το σημερινό σκηνικό οι πιθανότητες συμφωνίας είναι μικρές» δήλωσε. Ο ίδιος τόνισε ότι «αν τεθούν διλήμματα έξω από τα όρια της δημοκρατικής εντολής που έχουμε πάρει θα προσφύγουμε και πάλι στο λαό».

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης εξεπέλυσε επίθεση κατά των δανειστών, λέγοντας ότι «λειτουργούν με μία λογική προληπτικών αντιποίνων» και τόνισε ότι «αυτό που ζητούν ισοδυναμεί με αυτοκτονία ενός λαού».

«Κάθε φορά που πάει να βρεθεί μία λύση, έρχονται και σου λένε φέρε και μερικούς συνταξιούχους ακόμη να τους εκτελέσουμε» ανέφερε.

Με βάση το σημερινό σκηνικό, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης, με κάποιες, ωστόσο, προϋποθέσεις, όπως σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα τέλη του μήνα, δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ. «Εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Είναι πολύ πιθανό. Από εκεί και πέρα μπαίνει σε κατάσταση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων η χώρα. Δεν ταυτίζεται αυτό με πιστωτικό γεγονός».

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών αν οι δανειστές επιμείνουν, παρατηρώντας: «Aν τεθούν διλήμματα έξω από τα όρια της δημοκρατικής εντολής που έχουμε πάρει θα προσφύγουμε και πάλι στο λαό».

Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές με την εξής θέση:

«Εμείς τέσσερις μήνες μιας σκληρής, επώδυνης διαπραγμάτευσης φτάσαμε τα πράγματα ως εδώ. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, άρα δώστε μας την εντολή να επιχειρήσουμε για μια ακόμη φορά, με μια νωπή, ισχυρότερη λαϊκή εντολή να πάμε για τελευταία φορά να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, αλλιώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά».

Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο αντί εκλογών να υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση, π.χ. με άλλο πρωθυπουργό. «Αυτό θα ήταν ταφόπλακα στη δημοκρατία. Τέτοιες λύσεις που ουσιαστικά ακυρώνουν, βάζουν στην άκρη τη δημοκρατική εντολή των πρόσφατων εκλογών ισοδυναμούν με ταφόπλακα στη δημοκρατία. Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό το πράγμα σε καμία περίπτωση. Και κυρίως δεν μπορεί να το αποδεχθεί ο ελληνικός λαός» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τις πληροφορίες ότι αναζητούνται 150 εκατ. ευρώ για την πληρωμή τους, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως δεν ισχύουν και τόνισε πως «όλα είναι τακτοποιημένα».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news