facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μεταξύ ρήξης και «αιματηρής» συμφωνίας η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τους υψηλούς τόνους και τις διαβεβαιώσεις για την στάση της κυβέρνησης, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να έχει τα επιθυμητά για τον Πρωθυπουργό αποτελέσματα.

Έτσι, από τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν, η εικόνα που διαμορφώθηκε ήταν μίας κοινοβουλευτικής ομάδας λίγο πολύ διχασμένης μεταξύ οδυνηρής -έως και «αιματηρής»- συμφωνίας και ρήξης με τους δανειστές.

Χωρίς να δεχθεί προσωπική κριτική ο ίδιος και με το Αριστερό Ρεύμα να τηρεί μία «ανησυχητικά» προσεκτική στάση και ελάχιστους εκπροσώπους του να ανεβαίνουν στο βήμα, ο κ. Τσίπρας άκουσε σφοδρή κριτική κατά της διαπραγματευτικής ομάδας και της τακτικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση έως σήμερα στις συζητήσεις με τους εταίρους.

Η τοποθέτηση που προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν αυτή του Κ. Λαπαβίτσα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε ένα σχέδιο ως «ολοκληρωμένη, συντεταγμένη και σχεδιασμένη πρόταση ρήξης» με τους δανειστές.

Περιέγραψε τα στάδια μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και τις κεντρικές αποφάσεις που απαιτούνται για την προσαρμογή της οικονομίας και όπως μετέφεραν κάποια από τα μέλη της ΚΟ, η παρέμβαση του κ. Λαπαβίτσα ακούστηκε σαν μία «συγκροτημένη πρόταση».

Έμμεση αλλά σαφή κριτική προς τον κ. Τσίπρα διατύπωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ζήτησε να φέρει ο Πρωθυπουργός άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, εγκαλώντας τον εμμέσως για το ότι δεν το έχει πράξει έως σήμερα.

Μιλώντας στην συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλ. Μητρόπουλος τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη για μία σύγκρουση και εξέφρασε την άποψη ότι όλα χάθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου, με την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης των όρων εκείνης της συμφωνίας.

Κατά τον κ. Μητρόπουλο η κυβέρνηση μπήκε με λανθασμένο βηματισμό στην διαπραγμάτευση, με ανοιχτά όλα τα οργανωτικά και ιδεολογικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο στο οποίο μπορεί πλέον να ελπίζει είναι η κατά το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news