facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σκληρή κόντρα Θεοδωράκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν ο στόχος σας ήταν να διχάσετε τον ελληνικό λαό τα έχετε ήδη καταφέρει. Ο λαός έχει διχαστεί, μόνο που τα στρατόπεδα δεν είναι αυτά που είχατε υπολογίσει. Από τη μία, και μπορείτε να το δείτε και μέσα στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο στο διαδίκτυο και στην κοινωνία, από τη μια είναι η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ βέβαια, και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη είναι η υπόλοιπη κοινωνία, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.

Η ομιλία του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι του ζήτησαν να ανακαλέσει διάφορα σημεία της ομιλίας του.

Το θερμό επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας. Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος».

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ανίδεο τον Στ. Θεοδωράκη, και τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξαν διαπλεκόμενοι ούτε υπάλληλοι των αγορών. Τόνισε ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστέρας είναι έξω και πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο κ. Θεοδωράκη είχε σχέση και με κόμματα και με την ΕΡΤ.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ακόμη στην ομιλία του πως «η τρόικα της δραχμής είναι στο πλευρό σας, και μαζί και άλλοι συντηρητικοί της Ευρώπης που θέλουν να ξεμπλέκουν κάποια στιγμή με τους Έλληνες. Άλλες συμμορίες, ίδιο σόι.

Θα το ξέρετε, και δεν είναι πια μυστικό ότι ήδη έγιναν 8 οι χώρες που θέλουν την Ελλάδα εκτός. Και όλοι αυτοί θα προσεύχονται να πάει καλά το δημοψήφισμά σας και να πάρετε την Ελλάδα και να φύγετε από το ευρώ», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης «όλες οι κινήσεις σας πέντε μήνες τώρα, μαρτυρούν ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι συνιστώσες. Το κόμμα, και τα επαγγελματικά του στελέχη. Και αφού ο κομματικός στρατός θέλει δραχμή ... δραχμή! Και αφού ο στρατός δε θέλει Ευρώπη ... τότε ας βγούμε από την Ευρώπη! Αρκεί να είναι ικανοποιημένος ο στρατός, να μη φύγει το στράτευμα από δίπλα σας.

Δε διαπραγματευθήκατε στην Ευρώπη! Οι άνθρωποί σας έκαναν περαντζάδες όπως μαρτυρούν μέχρι και οι γραμματείς στις Βρυξέλλες. Χωρίς χαρτιά, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο κι αν εξαιρέσετε -και θα πρέπει να το πω- τον κύριο Χουλιαράκη που όπως λένε, «ήξερε για τι μιλάμε» και προσπαθούσε ο άνθρωπος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, οι άλλοι πήγαιναν σαν σε σχολική εκδρομή.

Γιατί τη σύγκρουση που κάνατε σήμερα δεν την κάνατε την άνοιξη; Γιατί αφού είδατε ότι οι Ευρωπαίοι εκβιάζουν, όπως λέτε, δε θέσατε το δίλημμα στον ελληνικό λαό πολύ νωρίτερα; Γιατί περιμένατε να φθάσουμε ως τον Ιούλιο; Θα σας πω εγώ το γιατί. Γιατί δεν έχετε σχέδιο. Γιατί δεν έχετε προτάσεις. Γιατί μόνο αυτοσχεδιάζετε», υπογράμισε.

«Στεγνώσατε αυτούς τους 5 μήνες την οικονομία. Αυξήσατε την ανεργία και τη μαύρη εργασία. Στα νοσοκομεία ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα. Το φέσι στην αγορά έχει γίνει σομπρέρο. Και τώρα βάζετε βόμβα στον τουρισμό. Εκτός αν πιστεύετε ότι μια Ελλάδα σε πολιτική αναταραχή είναι ατραξιόν για τους τουρίστες

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως «δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας. Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος. Και τώρα πια κυβερνητικοί υπάλληλοι. Δεν μάθατε ποτέ κ. Τσίπρα τι πάει να πει δουλειά κι ένσημα κι έρχεστε τώρα να πείτε στους σαραντάρηδες – τους πενηντάρηδες– τους εξηντάρηδες «αφήστε με να τα παίξω όλα κορώνα γράμματα», «αφήστε να τζογάρω το μέλλον των παιδιών σας», «αφήστε να ρισκάρω την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Κι αν μας βγει μας βγήκε». Γιατί όπως έχει πει και ένας κυβερνητικός αστέρας: «Οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια πριν από δουλειές και λεφτά».

Είναι η θεωρία των χορτάτων. Γιατί ο κόσμος της εργασίας θα σας πει ότι ο άνθρωπος για να έχει αξιοπρέπεια πρέπει να έχει δουλειά και λεφτά», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Την Κυριακή όμως το δίλημμα είναι ένα: ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι στο ευρώ; Ή όχι στο ευρώ;», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.


euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news