facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σαπέν: Ετοιμοι ανά πάσα στιγμή για νέες διαπραγματεύσεις

Η Γαλλία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, λέει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. Είμαστε έτοιμοι 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, στις 29/6, 30/6 την 1η Ιουλίου, είπε χαρακτηριστικά

Η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και η μοίρα της είναι να παραμείνει στη νομισματική ένωση. Κανένας, και ειδικότερα η Γαλλία, δεν θέλει να δει την Ελλάδα να φεύγει από την ευρωζώνη.

Η απόφαση της Ελλάδας δημιουργεί προβλήματα, πρώτ' απ' όλα για τη χώρα. Λυπάμαι που κατέληξε σ' αυτήν την κρίση, δεν είναι μόνο θέμα των θεσμών, είναι ένα θέμα πολύ ευρύτερο το οποίο θα αποφασιστεί από τους έλληνες στο δημοψήφισμα.

Δεν ελήφθη απόφαση σήμερα στο Eurogroup για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Συζητήθηκαν θέματα για την φερεγγυότητα των τραπεζών, όχι όμως το Grexit.

Η παράταση του προγράμματος της Ελλάδας συζητήθηκε το Σάββατο στο Eurogroup, όμως το δημοψήφισμα αποτέλεσε αντίφαση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας είπε πως θα πρέπει να μπουν σε λειτουργία οι μηχανισμοί σταθερότητας προκειμένου η Ευρώπη να προστατευθεί από μετάδοση από την Ελλάδα. Ο ίδιος σημείωσε πως η όποια επέκταση του ELA για την Ελλάδα είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξαιρετικό» τον τρόπο με τον οποίον ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news