facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Στον «αέρα» η Ελλάδα από Δευτέρα - Θα εγκριθεί η παράταση του προγράμματος;

Για απίστευτη πρόκληση στο όριο της... προβοκάτσιας μιλάνε πλέον διπλωματικές πηγές των θεσμών σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη δημοψηφίσματος από τη μεριά της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένη, όπως αναφέρεται στο protothema.gr, από έγκυρη ευρωπαϊκή πηγή «την ώρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, είχαμε υποχωρήσει στο θέμα του ΦΠΑ εστίασης, εκτός από αυτόν των ξενοδοχείων και συζητούσαμε κι άλλες σημαντικές βελτιώσεις».

Όπως αναφέρεται, επρόκειτο για υποχωρήσεις που είναι σε γνώση της ελληνικής διαπραγματευτικής πλευράς, επομένως γεννάται το ερώτημα: «Για ποιο λόγο δυναμίτισε τόσο ξαφνικά το κλίμα ο Έλληνας πρωθυπουργός». «Δεν μπορεί οι Θεσμοί, με πρωτοβουλία της Κομισιόν, να εργάζονται για μια καλύτερη συμφωνία και ξαφνικά η Ελλάδα να τραβάει την κατασταση στα άκρα. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει για ποιο λόγο ωθεί τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια» λένε οι πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται πως το πρόβλημα στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα εμφανιστεί πλέον από τη Δευτέρα, καθώς κύκλοι του Eurogroup τονίζουν πως αφού δεν θα υπάρξει - όπως διαφανέται - αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος σήμερα το βράδυ, «ο Μάριο Ντράγκι δεν έχει νομιμοποίηση να δώσει πρόσθετη βοήθεια». «Ξεχαστε ότι υπάρχει περιθώριο για την 1η Ιουλίου. Αφού δεν εγκρίνεται παράταση του προγράμματος, η Ελλάδα από σήμερα το βράδυ θα είναι στον αέρα» τονίζεται.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news