facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Θεοδωράκης: Δεν είναι ώρα να σταθούμε στις διαφορές μας με την κυβέρνηση

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντηθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε με την κυβέρνηση και είναι πολλά. Δεν είναι, όμως, η ώρα να σταθούμε σε αυτά. Πιστεύω ότι αυτό το Κοινοβούλιο μπορεί να δώσει μια λύση. Μια λύση μέσα στην Ευρώπη, δήλωσε μετά τη συνάντησή τους.
Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από πατριωτική λύση και πώς πρέπει να παραμεριστούν οι κομματικές ταυτότητες και να υπάρξει συνεργασία και ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Επέμεινα στην ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ταυτιστούν με κάποιες από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τότε θα διευκολύνουν και τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πρόσθεσε δε ότι δεν αποδέχεται τελεσίγραφα που έρχονται από το εξωτερικό και πως για να γίνει όμως αυτό «χρειάζεται μια πειστική πρόταση από την ελληνική πλευρά που θα αγκαλιάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε ότι «χθες η πρώτη μου σκέψη μετά από αυτά που μάθαμε από το εξωτερικό είναι ότι πρέπει να δώσουμε πατριωτικές λύσεις και όχι κομματικές σε αυτή την υπόθεση. Ξέρω βέβαια, τους περιορισμούς που έχουν τεθεί μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν και σας, που έχετε θητεύσει και στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα πρέπει να έχετε μία συμβολή μεγάλη, έστω και με τον λόγο σας, σ'αυτές τις πατριωτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Γι'αυτό ήρθα να σας δω και ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε αμέσως στο αίτημά μου από χθες το βράδυ».

«Κύριε Πρόεδρε, είναι η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε. Πάντοτε με τον ίδιο προβληματισμό και την ίδια αγωνία. Και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα. Είχα πει και την άλλη φορά και το επαναλαμβάνω: Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω μέχρι τα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου. Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαρτάται από την εντολή του Ελληνικού Λαού και από την σύνθεση της Βουλής που τον εκλέγει. Η εντολή του Ελληνικού Λαού είναι η παραμονή της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, φυσικά, στην Ευρωζώνη. Γιατί αυτά είναι αλληλένδετα, όπως γνωρίζετε. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεσμεύει και εμένα», τόνισε από την πλευρά του ο κ.Παυλόπουλος.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news