facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για να μείνουν οι δίαυλοι ανοιχτοί

Η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός προχωρά και σε ενημέρωση, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, της νεοεκλεγείσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, καθώς και της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη αύριο Τρίτη. Το ραντεβού με την κυρία Μπακογιάννη προστέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο πρόγραμμα, ύστερα από τηλεφώνημα της βουλευτή που ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός για ενημέρωση σε όποιον πολιτικό αρχηγό των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, το ζητήσει.
Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται πιθανόν εντός της εβδομάδος σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδρίασε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης η οποία τελεί εν αναμονή της πρόσκλησης των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αν οι θεσμοί προσκομίσουν στη διαπραγμάτευση κάτι καινούργιο, τότε ενδέχεται και η κυβέρνηση να τοποθετηθεί από την πλευρά της με κάτι καινούργιο.

Ο πρωθυπουργός είχε από το πρωί μπαράζ συναντήσεων με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του στη Βουλή, ενώ εδώ και λίγη ώρα συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Περιμένουμε την πρόσκληση των θεσμών

Κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις άκαρπες συνομιλίες του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόσκληση των θεσμών για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση. «Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των πηγών του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία».

Ωστόσο, όπως τονίζεται, «ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news