facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Αίτημα αντισυνταγματικότητας για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

Καταθέτει αίτημα αντισυνταγματικότητας το ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, όπως αποφάσισε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Το στίγμα έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, τονίζοντας ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το δημοψήφισμα που θα ξεκινήσει σε λίγα λεπτά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ορίστηκε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος και κατά την εισήγησή του θα αναδείξει το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε μετά τη συνεδρίαση ότι είναι λάθος και δεν πρέπει να γίνει, υπογραμμίζοντας ότι διχάζει το λαό και αφορά ναι ή όχι στο ευρώ. «Παίζει τη χώρα στα ζάρια», δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί έβαλαν σε δημοψήφισμα την πρόταση των Θεσμών και όχι τη δική τους.

Η κυρία Γεννηματά αναρωτήθηκε αν ψηφιστεί «ναι» ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος. «Το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνει το αδιέξοδο της χώρας», δήλωσε.

Ο κ. Βενιζέλος, στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η επιδίωξή μας να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα, επισημαίνοντας ότι συντελείται πραξικόπημα και υπογράμμισε ότι θέτει σοβαρά θέματα προσανατολισμού της χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική απάτη. Εκτίμησε δε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό το δημοψήφισμα, στηριζόμενος και στο ότι δεν βγαίνουν οι προθεσμίες και οι διαδικασίες.

Επανέλαβε ότι το ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ και πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι όχι στην πρόταση για δημοψήφισμα, ενώ για το δημοψήφισμα τόνισε ότι «θα απαντήσουμε με το δικό μας τρόπο, δηλαδή ναι στην Ευρώπη».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news