facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Λαγκάρντ: Να συνεχίσουμε το διάλογο με ενήλικες στο δωμάτιο

Πολιτικό «bullying» για δεύτερη φορά φέρεται να υπέστη στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωζώνης πριν αλλά και μετά τo Eurogroup, το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα βαρύ και ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε κάτω από ασφυκτικές πιέσεις.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD η συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης κράτησε μόνο μία ώρα και τα 30 λεπτά μιλούσε μόνο ο κ. Βαρουφάκης. Ωστόσο, οι προτάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές από το Eurogroup, ενώ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχθηκε έντονη κριτική από τους συναδέλφους του.

Τις πιο σκληρές δηλώσεις για τον Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται, όμως, ότι τις έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup στο Λουξεμβούργο η κυρία Λαγκάρντ προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο», αφήνοντας υπονοούμενα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"»

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάνρτ φρόντισε να εξακοντίσει τα βέλη της κατά της ελληνικής κυβέρνησης και με άλλη μια ειρωνική ατάκα, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Πιο αναλυτικά, όπως μετέδωσε μέσω Twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μόλις είδε τον κ. Βαρουφάκη η κυρία Λαγκάρντ έσπευσε να τον χαιρετίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έδειξε με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά της για τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και είπε πως το ΔΝΤ είναι εγκληματίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πάμπλο Ροντρίγκεζ, ανταποκριτή της ισπανικής εφημερίδας El Mundο στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός ζήτησε συγγνώμη για τις παρατηρήσεις του Αλέξη Τσίπρας και ανέφερε πως ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ανακαλέσει.

Ωστόσο, όπως έγραψε στο Twitter o δημοσιογράφος, η κυρία Λαγκάρντ είναι αρκετά θυμωμένη.

Η απάντηση του Γιάνη βαρουφάκη στις ατάκες Λαγκάρντ ήρθε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Έχω δεσμευθεί να μην κάνω υποτιμητικό σχόλιο για κανέναν», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news