facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Σακελλαρίδης: Κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία

Θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η κυβέρνηση αναφορικά με την ψηφοφορία επί της πιθανής συμφωνίας με τους εταίρους στη Βουλή, όπως ξεκαθάρισε το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως σημείωσε εφόσον δεν ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή ή ψηφιστεί δίχως την στήριξη των βουλευτών της συγκυβέρνησης τότε η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη.

Τόσο ο Π. Σκουρλέτης όσο και ο Ν. Βούτσης εκτίμησαν πάντως σήμερα ότι η συμφωνία είναι διαχειρίσιμη πολιτικά και θα περάσει από τη Βουλή.

"Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα έτσι ώστε να υπάρξει μια συμφωνία η οποία θα είναι οικονομικά βιώσιμη και θα ανοίγει προοπτικές. Εδώ θα είμαστε τις επόμενες μέρες να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Εσωτερικών.

Με την άποψη αυτή διαφώνησε πάντως στην ίδια εκπομπή ο Αλέξης Μητρόπουλος εκτιμώντας ότι πρέπει το κοινοβούλιο να αναχθεί στον κυρίαρχο ρόλο του και "αν μπορεί να στείλει μήνυμα στο Σόιμπλε ότι αυτός ο λαός έχει περήφανους αντιπροσώπους που στέλνουνε κάποτε κάποτε και μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας".

Οι πρώτες αντιδράσεις πάντως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ελληνική πρόταση και η καταρχήν θετική αποδοχή της από τους δανειστές της χώρας.

"Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πως θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους; Πως θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους;", δήλωσε στην Die Zeit ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής δήλωσε στον ρ/σ ΈΡΑ Αιγαίου πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ: "Έχουμε πολύ δυσκολία να ψηφίσουμε μια συμφωνία που δεν θα ανακουφίσει τουλάχιστον τα στρώματα τα φτωχά, τα λαϊκά στρώματα, σημαίνει ότι δεν θα την ψηφίσω".

Δυο νέοι μάλιστα βουλευτές του κόμματος, οι κ. Διαμαντόπουλος και Κοδέλας δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους γράφοντας στο Facebook ο μεν πρώτος ότι "το there is no alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της Αριστεράς", o δε δεύτερος ότι "δεν έχουμε δικαίωμα να ματαιώσουμε τις προσδοκίες του λαού μας ολοκληρώνοντας αυτό που άφησαν πίσω τους μνημονιακοί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι όρος επιβίωσης, αξιοπρέπειας και ανασυγκρότησης της χώρας είναι η απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς".

Mega/ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news