facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ιταλός υπουργός: Δεν θέλουμε μια Ένωση που χάνει τα κομμάτια της

«Για μας και για πολιτικούς λόγους, οι οποίοι θα πρέπει να υπερισχύσουν των χρηματοπιστωτικών, η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο δυνατή και όχι μια Ένωση που χάνει κομμάτια της» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ιταλός υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Σάντρο Γκόζι.

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Επομένως θα πρέπει να δουλέψουμε για να βρεθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Εάν θέλαμε να υποθέσουμε μια έξοδο της Ελλάδας, θεωρώ ότι οι πολιτικές συνέπειες από κάτι τέτοιο θα ήταν πάρα πολύ σοβαρές και συμφέρον όλων μας είναι να ακολουθήσουμε μια άλλη κατεύθυνση».

Παράλληλα ο κ. Γκόζι πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις «για το δικό της συμφέρον».

Σε ό,τι αφορά στο ακανθώδες θέμα των μεταναστών και τη δυσαρέσκεια της Ιταλίας για το γεγονός ότι οι χώρες του Βορρά δεν συμπράττουν ουσιαστικά αφήνοντας την Ιταλία να αντιμετωπίζει μόνη της το πρόβλημα ο κ. Γκόζι πρόσθεσε ότι «η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο του εγωισμού και της ευρωπαϊκής αδιαφορίας».

Παράλληλα εξέφρασε την ευχή να υλοποιηθεί το σχέδιο που ετοιμάζει η ΕΕ (παρ' ότι καθυστερεί) χωρίς να αποκλείσει ότι, διαφορετικά, η Ιταλία θα προχωρήσει σε «σχέδιο Β» διότι δεν μπορεί να κρατά στο έδαφός της τα άτομα που δεν θέλουν να παραμείνουν, αλλά χρησιμοποιούν την Ιταλία σαν πέρασμα προς τις χώρες του Βορρά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news