facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αντισυνταγματικές και οι περικοπές δώρων και επιδόματος καλοκαιριού

Αντισυνταγματικές είναι και οι περικοπές των Δώρων, Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος καλοκαιριού, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει το αντισυνταγματικό των μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που αποφασίστηκε το 2012, αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος.

«Οι δικαστές είπαν όχι μόνο οι κλιμακωτές περικοπές πάνω από 1.000 ευρώ. Όλες οι συντάξεις κύριες και επικουρικές πρέπει να επανέλθουν στα προ περικοπών επίπεδα, αλλά συμπεριέλαβαν και τη ρύθμιση εκείνη που είχε διατηρήσει μεν τα επιδόματα, αλλά περιορισμένα.

Υπ' αυτήν την έννοια το κόστος που καλείται η κυβέρνηση να δώσει, επειδή ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις που καταργούσαν τα δώρα είναι μεγαλύτερες. Φαίνεται πως βρισκόμαστε στην πιο σημαντική δικαστική εξέλιξη των τελευταίων χρόνων, στην περίοδο του μνημονίου» υποστήριξε ο κ.Μητρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος που περιλαμβάνει αυτές τις περικοπές ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2012 και το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς δόθηκαν για τελευταία φορά. Το συνολικό ύψος της ετήσιας επαναφοράς τους κατά τον κ. Μητρόπουλο αποτιμάται σε τουλάχιστον 4 – 4,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ. Με τον ίδιο νόμο σε περικοπές προχώρησαν επίσης και στα ταμεία Πρόνοιας που δίνουν το εφάπαξ αλλά και στις επικουρικές συντάξεις.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news