facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: Δεν αρκεί μόνο να συμφωνούνται μεταρρυθμίσεις-Πρέπει να εφαρμόζονται

Στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επέμεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι σε άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Ιρλανδία όπου υλοποιήθηκαν όσα συμφωνήθηκαν, η σταθεροποιητική πολιτική είχε αποτέλεσμα. Για κίνδυνο ευρωπαϊκής αποσύνθεσης προειδοποίησε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος, Ζ. Γκάμπριελ.

"Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν" είπε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα "εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις".

Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, όπου τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ενότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης , ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. "Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ' αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", είπε.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του αντικαγκελάριου και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γάμπριελ σε κλειστή κομματική εκδήλωση ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μοιραίο σημάδι». Σύμφωνα με τον Ζ. Γκάμπριελ «ο εθνικισμός αυξάνεται ήδη παντού στην Ευρώπη και μια αποτυχία στο δράμα του χρέους θα ενίσχυε αυτή την τάση. Υπάρχει ο κίνδυνος ευρωπαϊκής αποσύνθεσης».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news