facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Αυτή είναι συμφωνία για τη Γερμανία, όχι για την Ελλάδα

Συμφωνία για να «ικανοποιηθεί η Γερμανία και όχι η Ελλάδα» θεώρησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ήταν το πακέτο των μέτρων που του πρότειναν οι δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, λίγο πριν αναχωρήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες είχε μια τελευταία συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν αποχωρήσει από το γραφείο του κ. Γιούνκερ γύρισε και του είπε “ δεν ξέρω αν αυτή η πρόταση των θεσμών είναι μια πρόταση για να περάσει από την ελληνική κυβέρνηση ή μια πρόταση για να περάσει από την γερμανική κυβέρνηση. Ξέρω ότι πρέπει να ικανοποιηθεί και η Γερμανία».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντώντας στον κ. Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «H συμφωνία είναι ισορροπημένη, υπάρχουν κίνδυνοι και για τα δυο κοινοβούλια, ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που το αναλογεί, το δικό σου κομμάτι είναι το λιγότερο δύσκολο»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε να καταθέσει τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές στην Βουλή προς ψήφιση. Επίσης, ο κ.Τσίπρας φέρεται να μην είχε θέσει θέμα δημοψηφίσματος προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η έκπληξη και αντίδραση του προέδρου της Κομισιόν ήταν μεγάλη όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε δημοσίως ότι του δόθηκε τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες.

Η τοποθέτηση Τσίπρα στο διάγγελμα έκανε έξαλλο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σημειωτέον παρέμενε μέχρι εκείνη την στιγμή ο «μπαλαντέρ», ενώ έδειχνε διατεθειμένος να επιχειρήσει τις διορθωτικές κινήσεις στις προτάσεις των θεσμών.

Ας σημειωθεί ότι χθες, όπως έγραψε το real.gr, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε προειδοποιήσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ότι «η ελληνική πλευρά είναι απρόβλεπτη ως τις κινήσεις της και την τακτική της».

Επίσης, την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος, μέσω του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών,Τζακ Λιού είχε προειδοποιήσει εκφράζοντας την ανησυχία του ότι «οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού».

Μέχρι στιγμής Λευκός Οίκοςκαι ΔΝΤ δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα για τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news