facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ρωσία: Είμαστε ανοικτοί να εξετάσουμε βοήθεια προς την Ελλάδα

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θα στηρίξουμε όποια λύση για τη ρύθμιση της ελληνικής κρίσης χρέους προταθεί από την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους μας», τόνισε.

«Το σημαντικότερο για μας είναι τα επενδυτικά projects και το εμπόριο με την Ελλάδα. Αν απαιτηθεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε», συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, όπως μετέδωσε το Reuters, Μόσχα και Αθήνα προχώρησαν στην υπογραφή μνημόνιου (memorandum) για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

O Ρώσος υπουργός ενέργειας δήλωσε πως η ρωσική κρατική τράπεζα ανάπτυξης (VEB) θα συνδράμει χρηματοδοτικά την Ελλάδα για την κατασκευή του αγωγού στη χώρα. Πρόσθεσε ότι η Gazprom δεν θα είναι ο ιδιοκτήτης του αγωγού, στο κομμάτι που διέρχεται από την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται στήριξη και όχι πίεση.Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η συνεργασία με τη Ρωσία δεν έχει ως στόχο άλλα κράτη.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news