facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ανάγκασε τον πρωθυπουργό να την αδειάσει δημόσια

Χάβρα θυμίζει η Βουλή, σε μία τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία, με την Πρόεδρο της Βουλής να παραβιάζει τον κανονισμό της Ολομέλειας (άρθρο 66), πόσω μάλλον τον θεσμικό της ρόλο και να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Για αρκετά λεπτά η Βουλή μετατράπηκε σε πεδίο αντεγκλήσεων και μονάχα θόρυβος έφτανε μέχρι τα αυτιά των ακροατών του καναλιού της Βουλής, όσο και των ίδιων των βουλευτών, με αποτέλεσμα τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητεί την 10λεπτη διακοπή.

Ο Αλέξης Τσίπρας για να αποτρέψει περεταίρω κλιμάκωση των εντάσεων την άδειασε δημοσίως, ζητώντας να επιδείξουν όλοι νηφαλιότητα, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επιστρέψουν οι βουλευτές στα έδρανα μετά από 10 λεπτά.

Όλο το επεισόδιο:

Το επεισόδιο δημιουργήθηκε στη Βουλή, καθώς η κα Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στη θέση της για να προεδρεύσει, ενώ απαγορεύεται από τον κανονισμό, καθώς προηγουμένως είχε ζητήσει τον λόγο για να απευθύνει ομιλία.

Το νέο ατόπημα της Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την έκρηξη της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Σαμαρά ο οποίος βρισκόταν στο βήμα εκείνη την ώρα να δηλώνει: «Το έχετε παρακάνει. Δεν είστε δικτάτορας. Είστε πρόεδρος της Βουλής. Κι εσείς κ. Τσίπρα να τη μαζέψετε».

Και ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε λέγοντας: «Ανεβήκατε επάνω την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η πρόεδρος της Βουλής να παραβιάζει τον κανονισμό. Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε πρόεδρος της Βουλής και δεν το γνωρίζετε».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news