facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Στρατούλης: Αν είναι να γίνουμε προτεκτοράτο, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία

«Αν είναι να συνεχίσουμε με μνημόνια, να γίνουμε προτεκτοράτο, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει τέτοια συμφωνία... Δε μας ψήφισε ο λαός γι' αυτό» διεμήνυσε την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Η διαπραγμάτευση είναι συλλογική, την κάνει όλη η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μαζί με όλη την κυβέρνηση» υπογράμμισε.

«Έβαλαν το ΔΝΤ να παίξει το ρόλο του προβοκάτορα στο συνταξιοδοτικό... Οι δανειστές επιμένουν για κατάργηση πρόωρων συντάξεων. Ο στόχος τους είναι μισθολογικά να γίνουμε Βαλκάνια» επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι η συμφωνία, για να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, θα πρέπει να κινείται σε τέσσερις άξονες: Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, ριζική απομείωση χρέους και αναπτυξιακό σχέδιο για τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδύσεων.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «λύνουμε βήμα – βήμα τα ζητήματα που μπορούμε». «Λειτουργικές ενοποιήσεις των ταμείων θα γίνουν, γιατί τα ταμεία που έχουν ήδη ενοποιηθεί πρέπει να ενοποιηθούν και λειτουργικά, για τις άλλες ενοποιήσεις θέλει χρόνο, μελέτες και διάλογο έως το 2018» σημείωσε.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news